Warsztaty z bilansowania diet wegetariańskich 

Plan szkolenia:

  1. Podział i rodzaje diety wegetariańskich
  2. Popularność i trendy w dietach wegeteriańskich
  3. Kto i dlaczego wybiera diety roślinne
  4. Choroby i przypadłości w których diety wegetariańskie są niewskazane
  5. Choroby i przypadłości w których diety wegetariańskie mogą działać profilaktyczni i leczniczo
  6. Zagrożenia zdrowotne, którym sprzyjać diety wegetariańskie
  7. Białko – źródła i zapotrzebowanie
  8. Kwasy tłuszczowe, cholesterol – źródła i zapotrzebowanie
  9. Składniki mineralne potencjalnie niedoborowe w dietach wegetariańskich
  10. Witaminy potencjalnie niedoborowe w dietach wegetariańskich
  11. Wskazana i niezbędna suplementacja
  12. Praktyczne aspekty układania diety wegetariańskiej

Cena: 300 zł studenci 270 zł

Zapewniamy przerwę kawową i lunch

 

D_PAROL

Z wykształcenia magister dietetyki i psychodietetyk. Studiował w SGGW oraz w SWPS. Obronił pracę magisterską na temat roli suplementów diety w żywieniu sportowców oraz jest współautorem dokumentu: „Stosowanie suplementów diety i żywności funkcjonalnej w sporcie”. Rekomendacje dla polskich związków sportowych. Wspólne Stanowisko Centralnego Ośrodka Medycyny Sportowej i Komisji Medycznej Polskiego Komitetu Olimpijskiego”. <br><br>Obecnie we współpracy z Prof. Arturem Mamcarzem i Warszawskim Uniwersytetem Medycznym przygotowuje się do pracy doktorskiej, której tematem jest wpływ diety wegańskiej na wydolność biegaczy. Autor publikacji naukowych i popularnonaukowych na temat diety, sportu i zdrowego stylu życia.